Witam,
Może to nie czas na robienie przetworów owocowych, ale tak przy niedzieli przeglądam sobie książkę z wydawnictwa RM z przepisami na...
Co powiecie na smak lata zamknięty w słoiku? Ja jestem na tak i już wyczekuje tej ciepłej pory roku, kiedy wykorzystam kilka przepisów z książki. Teraz kiedy za oknem nadchodząca zima - przetwory owocowe pozwalają się cieszyć ich smakiem i soczystym aromatem.
Autor: Justyna Mrowiec
Wydawnictwo Wydawnictwo RM
Liczba stron: 128
Format: 163x231 mm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-8151-733-1
Rok wydania 2023
🍒 kilkadziesiąt przepisów na powidła, dżemy, konfitury i marmolady z różnych owoców: sezonowych, egzotycznych i z krzewów dziko rosnących,
🍒 przepisy na przetwory tradycyjne, przygotowane wg. receptur naszych babć oraz nowoczesne z dodatkiem orzechów, przypraw, czekolady, czy alkoholu,
🍒 rady dotyczące wyboru owoców, środków żelujących i pasteryzacji przetworów.
Książka jest ładnie wydana, a jej urok to apetyczne i liczne fotografie. Przepisy są proste i łatwe w przygotowaniu, gdyż są fachowo zaprezentowane i nie są skomplikowane. Zawsze podane są składniki i jak wykonać dany przepis. Jeśli chcecie dowiedzieć się, jak smakuje konfitura brzoskwiniowa z bakaliami i amaretto, dżem gruszkowo-malinowy z majerankiem lub pikantny dżem wiśniowy z czekoladą to ta książka jest dla Ciebie!
Wpis przy współpracy reklamowej z wydawnictwem RM.
pozdrawiam,
Donna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy napisany komentarz :)
Osobiście usuwam wszelaki spam!