18 wrz 2016

Papier do pieczenia Stella - czas na domowe ciasto.

Witam,



Dziś będzie coś kulinarnego, bo dawno takiego wpisu nie było. Przyznam się, że do pieczenia nie mam smykałki, ale od czasu do czasu z czyjąś pomocą coś upichcę. Oprócz składników potrzebne Nam są też dodatkowe akcesoria do pieczenia m.in papier. Ja wybrałam Stella.


Papier ten jak mówi producent jest:
- dwustronnie powlekany silikonem, co zapobiega przywieraniu spodniej warstwy ciasta oraz kruszeniu się wypieków przy wyjmowaniu z formy.
- służy do pieczenia ciast, pizzy, pasztetów, frytek itp. bez konieczności natłuszczania foremek czy blach.
- jest wytrzymały na wysokie temperatury – do 220o C, nie parzy.
- można stosować również w kuchenkach mikrofalowych jak i przy zamrażaniu żywności.
- może być używany wielokrotnie.
- jest bezzapachowy.
- przykrywając potrawy od góry, zabezpiecza je przed nadmiernym zarumienieniem.
- rozmiar jest dostosowany do typowego rozmiaru dużej blachy


Jak posłużył mi w kuchni? Zapraszam na małą relację z pieczenia domowego ciasta. Dodam też, że oprócz pieczenia ciast sprawdził się też, przy pieczeniu francuskich rogalików, zapiekanek czy też pieczonych ziemniaczków z ziołami. Używam go do jednokrotnego użytku (czyli jak piekę ciasto to ciasto, jak ziemniaczki to ziemniaczki) ale jego zaletą jest to, że może być używany wielokrotnie. Podoba mi się w nim to, że od razu jest podzielony na sztuki i nie muszę przecinać i mierzyć ile mi potrzeba na blachę. Rozmiar pojedynczych papierów dobrze dopasował się jak widać to na zdjęciach. Dla zainteresowanych do kupienia tutaj.


Ciasto zostało zjedzone przed domowników i sąsiadów :) 



pozdrawiam,

Donna


2 komentarze:

  1. produkty stella są w polo markecie, a tam najczęściej robię zakupy więc po nie sięgam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za każdy napisany komentarz :)
Osobiście usuwam wszelaki spam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...