20 gru 2016

Rękaw do pieczenia Stella.

Witam,


Nadszedł wyczekiwany tydzień w grudniu, gdzie zbliżają się świąteczne dni i my kobiety spędzamy więcej czasu w kuchni by przygotować smaczne potrawy. Najlepszym rozwiązaniem jest oczywiście ułatwienie sobie pracy i zaoszczędzenie czasu. Najlepiej jak zaopatrzymy się w różne produkty, które w kuchni są niezbędne. Dla mnie takim produktem jest rękaw do pieczenia Stella.


Służy do pieczenia drobiu, mięsa, ryb, owoców i warzyw. Nie wymaga użycia żadnych tłuszczów. Przyrządzane w nim potrawy są wyjątkowo soczyste i nie przypalają się. Może być stosowany do zamrażania produktów oraz w kuchenkach mikrofalowych bez użycia grilla. W komplecie drewniany szpikulec (20cm) służący do nakłuwania folii. Folia rękawa zawiera specjalną tasiemkę do zawiązywania.


Moja opinia:
Bardzo przydatny i niezbędny jest taki rękaw w kuchni, dla kogoś kto unika smażenia. Jest łatwy w użyciu, bo wystarczy pokroić ulubione warzywa lub przygotować mięso i wstawić do piekarnika – po chwili obiad gotowy. Potrawy robią się miękkie, soczyste i bez tłuszczu. Zaletą rękawa jest to, że jest wytrzymały na wysokie temperatury do 200 st. C. Zatrzymuje witaminy i mikroelementy oraz zapach pieczonych produktów. Ja najchętniej używam go do pieczenia ziemniaczków, pieczarek, papryki, gdzie posypuje to wszystko dużą ilością ziół, dodaję oliwę z oliwek lub coś pikantnego i talerz mam pełen smakołyków – bez tłuszczu, bez smażenia i zdrowy oraz pożywny!


Taki rękaw sprawdzi się na świąteczny Bożonarodzeniowy obiad, gdzie możemy przygotować pieczeń, rybę lub upiec kolorowe warzywa jako dodatek do dania głównego (marchewkę, paprykę, brokuły, cukinie, cebulkę lub grzyby) opcji jest wiele, możemy eksperymentować i smakować nowe smaki bez smażenia razem z rękawem Stella.


Używacie takich rękawów u siebie w kuchni?



pozdrawiam,

Donna

2 komentarze:

Dziękuje za każdy napisany komentarz :)
Osobiście usuwam wszelaki spam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...